Categories
selidbe-prevoz

Kako izvesti selidbe velikih prdmeta

Kako sa lakoćom premestiti velike predmete?
Ako premeštate težak nameštaj sami ili uz pomoć, nemojte se povrediti ili oštetiti svoje stvari. Evo nekoliko saveta za lakše i bezbednije selidbe velikih, nezgodnih predmeta.

Osim ako niste profesionalni radnik za selidbe, velike su šanse da ste imali problema da shvatite kako da premestite velike predmete. Pomeranje teškog nameštaja i natovarenih kutija može da učini mnogo na vašim leđima i zglobovima. Možda čak rizikujete da oštetite nameštaj koji pokušavate da premestite. Ali ponekad se mora uraditi pomeranje objekata težih od nas samih. Ako pokušavate da uštedite novac na svom selidbi, uradi sam najbolji način.

Kada selite velike predmete u ili iz kuće, stana, kancelarije ili skladišne jedinice, ne želite da to bude radno intenzivnije nego što bi trebalo. Naučite kako da se krećete na pravi način tako da vaša velika sofa ne padne niz stepenice i iznese sve na svom putu.

Evo nekoliko saveta za lakše i bezbednije selidbe velikih, nezgodnih predmeta.

Kako premestiti veliki nameštaj

Odvojite vreme da razmislite o procesu pre nego što maknete prst.

Da li će frižider stati kroz vrata ili iza ugla kao što jeste?

Izmerite da biste saznali. Ako ne uspe, uklonite vrata na putu i ​​vrata frižidera. Pogledajte uputstvo za upotrebu ako vam je potrebna pomoć da to shvatite.

Možete li ga sami podići ili će vam trebati pomoć?

Pomoć može doći u obliku prijatelja, profesionalnog pokretača ili alata (više o tome za minut). Zapamtite, ako sumnjate u svoju sposobnost da nešto podignete i nosite, nemojte to činiti. Rizikovaćete da izbacite leđa, slomite kost ili nanesete ozbiljnu štetu predmetu i svemu na šta naiđe, od čega vas bilo šta može koštati vremena, novca ili oboje.

2. Uklonite koliko god možete

Možete olakšati pomeranje glomaznih stvari tako što ćete ukloniti sve pričvršćene delove. Ne pomerajte sto sa fiokama i sadržajem koji je još uvek unutra. Umesto toga, ispraznite fioke, police itd. Zatim uklonite te fioke i police ako je moguće. Ako ne možete da ih uklonite, zalepite ih trakom da se ne otvore dok ih nosite.

Takođe ćete želeti da uklonite noge nameštaja i izbočene ručke, poteznice i dugmad. Obavezno označite sve što uklonite kako biste mogli da ga vratite na pravo mesto. Molerska traka je odlična opcija za etikete u pokretu.

Ne samo da će ovo učiniti vaš nameštaj i uređaje lakšim, već će biti i manje delova za grebanje podova, izdubljivanje zidova i štipanje prstiju.

3. Zaštitite svoju imovinu tokom selidbe

Uvek koristite ćebad za nameštaj, jastučiće ili foliju sa mehurićima. Uverite se da je zaštitni omot dobro pričvršćen za vaš nameštaj trakom tako da ne klizi dok ga nosite.

Bez obzira koliko mislite da ste pažljivi, ponekad nas nošenje teškog nameštaja može učiniti nespretnijim. Hvatanje ravnoteže dok se spuštate niz stepenice može dovesti do udaranja stola o zid. Stvaranje barijere između objekta koji pomerate i svih drugih okolnih objekata pomoći će u sprečavanju oštećenja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *